2020. július 7. keddApollónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rice: Irán nyomja meg a STOP gombot

2007. február 26. 14:21, utolsó frissítés: 14:21

Az amerikai külügyminiszter a "stop gomb" megnyomását kérte Teherántól, miután az iráni elnök vasárnap visszafordíthatatlannak minősítette országa atomprogramját.

Condoleezza Rice
arra a kijelentésre válaszolt, amelyben az elnök Iránt egy olyan vonathoz hasonlította, amelynek nincs fékje és hátramenete.

Iránnak a fegyverkezéssel kapcsolatos tevékenységét kell leállítania, s akkor az Egyesült Államok hajlandó lesz tárgyalni vele kereskedelmi és politikai kérdésekről - mondta a külügyminiszter a Fox TV hírműsorában. "Nincs szükségük menetirányváltó szerkezetre. A stop gombot kell megnyomniuk" - jelentette ki.

Az Egyesült Államok azzal vádolja Iránt, hogy atomfegyvert fejleszt ki, de Irán azt mondja, hogy csak békés célokra kell neki az atomenergia. Teherán figyelmen kívül hagyta az ENSZ Biztonsági Tanácsának múlt héten lejárt határidejét, amelyet az urándúsítás leállítására szabott meg. Rice kijelentette: ha Irán leállítja a dúsítást és az azt előkészítő tevékenységet, akkor leülhetnek tárgyalni mindenről, ami Iránt foglalkoztatja. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS