2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kisiklott egy 150-nel robogó expressz Nagy-Britanniában

2007. február 24. 12:28, utolsó frissítés: 12:28

Az utóbbi évek legsúlyosabb vonatbalesete történt péntek éjjel az északnyugat-angliai Cumbria grófságban, ahol kisiklott a Virgin vasúttársaság Londonból a skóciai Glasgow-ba tartó szerelvénye; szombat hajnalig egy halálos áldozatot és több tucatnyi sérültet jelentettek.

A mentőalakulatok szombat hajnali jelentései szerint a vonat mind a kilenc kocsija kisiklott, felborult és lecsúszott a vasúti töltésen. A szerelvényen mintegy 180-an utaztak, közülük kórházi beszámolók szerint hatvannál többen megsérültek. Az egyik kórház jelentése szerint az oda beszállított sérültek közül egy meghalt. Nyolcan válságos állapotban vannak.

A brit királyi légierő négy helikoptert küldött a nehezen megközelíthető helyszínre a sérültek elszállítására.

A roncsból kimenekített utasok elmondása szerint úgy tűnt, hogy a hozzávetőleg 150 kilométeres sebességgel haladó expressz valaminek nekiütközött a nyílt pályán, mielőtt letért volna a vágányokról.

A baleset Sir Richard Branson nagyvállalkozó Virgin Trains nevű vonattársaságának szerelvényét érte. A Virgin Trains a London-Glasgow vonalon korszerű, olasz gyártmányú Pendolino szerelvényeket közlekedtet, amelyek 200 kilométeres sebességre képesek.

A társaság része a Branson által kiépített Virgin vállalatbirodalomnak, amely a repüléstől a lemezforgalmazáson át a vasúti és pénzügyi szolgáltatásokig szinte minden területen jelen van. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS