2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Leépítették a Duna Tv híradójának főszerkesztőjét

2007. február 21. 17:12, utolsó frissítés: 17:12

Szaniszló Ferenctől, a Duna Televízió Híradójának eddigi főszerkesztőjétől is megválik a most folyó csoportos elbocsátás során a közszolgálati médium - erősítette meg Cselényi László, az intézmény elnöke szerdán az MTI értesülését.

A lépés indokairól nem kívánt nyilatkozni. Arra emlékeztetett: csoportos leépítésnél nem kell indokolnia a cégnek minden egyes elbocsátást. Szólt arról is, hogy ideiglenesen Kiss Rita főgyártásvezető tölti be a Híradó főszerkesztői posztját.

Két hete számolt be az MTI arról, hogy a tavaly ősszel beharangozottnál kevesebb, összesen félszáz belsős munkatársat bocsát el a Duna Televízió. Az információ szerint a menedzsment azt vállalta: ha döntően nem változik meg a cég anyagi helyzete, a következő két évben nem lesz újabb csoportos létszámleépítés.

Az MTI tavaly október eleji értesülése szerint akkor mintegy 580 dolgozójának hetedét-nyolcadát tervezte elbocsátani a Duna Televízió; a lépés oka, hogy a színlelt szerződések felszámolása, valamint az adóemelés évente több százmilliós pluszkiadást jelent a gazdasági egyensúlyára évek óta kínosan vigyázó intézmény számára. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS