2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Budapest: lőtték a rendőr-főkapitányságot, bombariadók

2007. február 13. 11:56, utolsó frissítés: 13:26

Keddre virradóra Budapesten rálőttek a Rendőrségi Igazgatási Központ Teve utcai épületére. A valószínűleg egy elhaladó gépkocsiból, sorozatlövő fegyverrel leadott lövések a hatodik és tizenharmadik emelet között érték a rendőrpalotának hívott épületet, személyi sérülés nem történt. A támadás valószínűleg egy Kalasnyikov géppisztollyal történt.

Uyganakkor bombariadó miatt kiürítették a Központi Fizikai Kutatóintézetet a fővárosban kedden, az épületet tűzszerészek vizsgálják át - közölte Bartha László, a BRFK sajtóügyeletese az MTI-vel.

Az intézetbe reggel háromnegyed kilenckor érkezett a fenyegetés telefonon, egy női hang közölte, hogy bomba fog robbanni - mondta a sajtóügyeletes.

Délelőtt ugyancsak bombariadó kezdődött az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, a rendőrség az egész Trefort kertet kiürítette - közölte Horváth Judit, az egyetem sajtósa az MTI-vel kedden délelőtt.

Az intézménybe telefonon érkezett a bejelentés arról, hogy bomba fog robbanni. A bölcsészettudományi kart kiürítették, a tűzszerészek megkezdték az épületek átvizsgálását.

Legutóbb 2006. október 24-én történt épület ellen elkövetett támadás: Budapesten Molotov-koktélt dobtak a XII. kerületi SZDSZ-irodára, valamint a XI. kerületi MSZP-irodára. A tüzeket eloltották, személyi sérülés nem történt. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS