2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ausztráliában továbbra is a szénbányákra szavaznak

2007. február 12. 12:10, utolsó frissítés: 12:10

Biztosnak érezheti munkáját a mintegy 30 ezer ausztrál bányász, mivel a kormányfő és az ellenzék egyaránt elutasította a bányabezárásokra vonatkozó zöldpárti előterjesztést, amely az üvegházhatást okozó gázok globális csökkentésére világszerte tette erőfeszítéseket az ausztrál kontinensre is kiterjesztené.

A kormányfő szerint a bányabezárások több ezer ausztrál család létalapját veszélyeztetnék. Az ellenzék abszurdnak nevezte a bányabezárásra vonatkozó javaslatot és hangsúlyozta, hogy a szén még sokáig az ausztrál jövő része lesz. A kormány és az ellenzék egyetért abban is, hogy továbbra sem csatlakoznak semmiféle olyan környezetvédelmi tervhez, amely Ausztrália versenyhelyzetét gyengítheti.

Az ausztrál zöldek elnöke, Bob Brown azt javasolta, hogy három éven belül zárják be az összes ausztrál bányát és a bányászokat a megújítható energiatermelésben foglalkoztassák tovább.

Ausztráliában a szén évi 25 milliárd ausztrál dollárt (15 milliárd euró) jelentő exportcikk, emellett saját áramtermelésük 85 százalékát is szénből nyerik az ausztrálok. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS