2020. április 1. szerdaHugó
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Madárinfluenza: 1,7 millió szárnyast vágnak le Dél-Koreában

2007. február 10. 12:46, utolsó frissítés: 12:46

Bő két hónap leforgása alatt a hatodik helyszínen mutatták ki a madárinfluenza vírusát a háziszárnyas-állományban Dél-Koreában a szöuli mezőgazdasági minisztérium szombati közlése szerint. Ez a hatodik madárinfluenza-góc, amit Dél-Koreában felfedeztek azóta, hogy tavaly novemberben három év után először újra felbukkant a kór az országban.

Ezúttal Szöultól 70 kilométernyire délre, Anszong településen ütötte fel a fejét a betegség egy csirkefarmon. A hatóságok a telep három kilométeres körzetében minden baromfit – hozzávetőleg 240 ezer darabot – levágnak. Az előző öt esetben is hasonló óvintézkedéseket tettek: összesen több mint másfél millió szárnyast öltek le, mégsem sikerült elejét venni a további fertőzéseknek.

A legfrissebb esettel kapcsolatban egyelőre csak annyi biztos, hogy a madárinfluenza H5-ös jelzésű vírusa okozott fertőzést, az további vizsgálatok tárgya, hogy az emberre is veszélyes N1-es altípusról van-e szó. A madárinfluenza az elmúlt négy évben összesen több mint 160 ember halálát okozta világszerte. (reuters/ap)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS