2020. február 18. keddBernadett
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Narancsot dobtak Gyurcsány felé Székesfehérváron

2007. február 09. 16:37, utolsó frissítés: 16:57

Narancsot dobtak Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felé pénteken Székesfehérváron, a városháza előtt, de nem találták el. Körülbelül 150, transzparensekkel felszerelkezett tüntető tiltakozott a kormányfő érkezésekor - jelentette a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója.

Gyurcsány Ferenc a megyeszékhely képviselőivel és más szakemberekkel a Székesfehérvár-Veszprém Fejlesztési Pólustengely programjairól tárgyalt Fehérváron.

Innen Veszprémbe utazott, ahol szintén több száz tüntető várta. A rendőrség már a kormányfő érkezése őtt egy órával ezárta a forgalom elől a városháza előtti Óváros tér egy részét és az oda vezető Rákóczi utcát; a térre gyalogosan sem lehetett bejutni. A tér egy részét vasrácsos kordonnal kerítették el, s azon túl gyülekezhettek a tüntetők.

A mintegy háromszáz ember nemzeti színű és Árpád-sávos zászlókkal, "Gyurcsány takarodj!" transzparensekkel várakozott, nagy zajt csapva síppal, dobbal és kereplőkkel. A demonstrációt a rendőrség nagy erőkkel, sorfalat állva biztosította.

A miniszterelnök azonban más útvonalon érkezett a városházára: az épület mögötti hátsó utcába irányították a gépkocsiját. (hír tv, mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS