2020. július 4. szombatUlrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megint tüntetnek a Kossuth téren, a Fidesz egyelőre kivár

2007. február 03. 14:47, utolsó frissítés: 14:49

Mintegy félszáz kormányellenes tüntetőt szorítottak ki a rendőrök szombaton délelőtt a budapesti Kossuth Lajos térről - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója. Az első tüntetők tíz óra körül jelentek meg. A rendőrség több hullámban is megkezdte kiszorításukat.

Az MTI szerint egalább három-négy tüntetőt a rendőrség kiragadott a tiltakozók közül. Két nagy, magyar és Árpád-sávos zászlóval tüntető mellett további egy-két embert előállítottak, az egyiknek darabokra törték a zászlóját. Korábban a tavalyi Kossuth téri tüntetések egyik ismert szónoka, Gonda László arról beszélt az összegyűlteknek, hogy a rendőrségnek nincs joga a zászlóval demonstrálókat előállítani.

Az Index helyszíni tudósítása szerint a rendőrök elkapták a tüntetés vezetőjét, Bene Gábort is. „A rendőrök megvárják, hogy körülbelül negyven-ötven ember összegyűljön a téren elhelyezett kordonnál, és a parlament parkolójából két-háromszáz rendőr különféle irányokba kiszorítja a tüntetőket. Amikor ez megtörténik, a rendőrök visszavonulnak a kordon mögé, a tüntetők visszatérnek a térre, és kezdődik minden elölről” – idézi a portál a Hír tv-t az eseményekről.

A Fidesz a "megfelelő" időben dönt majd arról, hogy folytatja-e polgári engedetlenségi akcióját a Kossuth téren - jelentette ki Szájer József, az ellenzéki párt európai parlamenti képviselője szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.

A kordonbontást egyébként időközben a Magyar Kommunista Munkáspárt „igazságos és tisztességes akciónak” nevezte. „Ezt a helyzetet a Gyurcsány-kormány idézte elő dölyfös, erőszakos, az emberek akaratát semmibe vevő politikájával" - fogalmazott a közlemény, Thürmer Gyula pártelnököt idézve arról, hogy a kordon nem a rend jelképe, hanem a hatalmaskodásé és a félelemé. A pártelnök véleménye szerint a koalíciós pártok visszaélnek parlamenti többségükkel, azzal a minimális többséggel, amelyet "az emberek félrevezetésével és hazugságokkal szereztek meg". (mti, index)


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS