2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy rendőr fegyelmit kapott az MTV székháznál tavaly elkövetett hibákért

2007. február 03. 12:32, utolsó frissítés: 12:32

Öt fegyelmi eljárás indult a Magyar Televízió székházának tavalyi feldúlása idején elkövetett rendőri hibák ügyében és ebből egy már fegyelmi büntetéssel lezárult - közölte Bene László országos rendőrfőkapitány egy szombaton megjelent lapinterjúban.

A rendőrfőkapitány a Népszava újságírójának a személyiségi jogok védelmére hivatkozva nem kívánt nyilatkozni a fenyítés mértékéről. Hozzátette, hogy a többi ügy is hamarosan lezárul.

Részletesen beszélt arról, hogy egy tüntetés során mit kell eltűrniük a rendőri állomány tagjainak, mit tehetnek és mit nem. Példaként mondta, hogy földön fekvő emberbe nem rúghatnak a rendőrök.

Külön kitért arra, hogy a vipera néven ismert eszközt a magyar rendőrségnél nem rendszeresítették, mivel az rendkívül drága. Szerinte az MTV ostromát követően néhány rendőr saját pénzből vásárolt magának ilyen teleszkópos fémbotot, saját maga védelmére.

"Szigorúan parancsba van adva a parancsnokoknak, hogy szolgálat előtt ellenőrizzék a felszerelést, és ne engedjék, hogy ilyen eszköz legyen a rendőröknél" - mondta el és leszögezte, hogy fegyelmi vétséget követ el az a rendőr, akinél ilyen eszköz van.

A rendőrségi eszközök tervezett beszerzéséről szólva visszautasította azokat a vádakat, hogy a rendőrség felfegyverkezne. Elmondta, hogy a beszerzések döntő hányada olyan eszköz - megfelelő csapatszállító jármű, védőfelszerelés -, amelyet a rendőrség már régóta szeretett volna megvenni. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS