2020. július 7. keddApollónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A rendőrség elkezdte a Kossuth téri kordon újjáépítését

2007. február 02. 13:56, utolsó frissítés: 13:56

Bár többen megpróbálták ezt megakadályozni, a rendőrség máris megkezdte a Kossuth Lajos téren a fideszes képviselők által lebontott fémkordon újjáépítést – számol be az MTI. Több, a tavalyi Kossuth téri tüntetésekben szervezőként fellépett személy provokálni próbálta, leköpdöste a rendőröket. Egyes esetekben tettlegesség történt, dulakodás kezdődött a rendőrök és a tüntetők között.

A távirati iroda helyszínen tartózkodó tudósítói szerint összesen mintegy félezer rendőr érkezett a térre, egy rendőrségi autóbusz mellett, hét csapatszállító teherautót és legalább negyven járőr személygépkocsit számoltak össze. A rohamsisakos rendőrök gázálarctáskával vannak felszerelve, többségük egyéni védőfelszerelést, golyóálló mellényt visel.

Ugyanakkor időközben megközelíti az ezeret a téren tartózkodó érdeklődők és tüntetők száma, akik többnyire arról beszélnek, hogy estére nagyobb tömegek is kinéznek a térre.

"Remélem, hogy Gergényi még ma este beadja a lemondását, főleg akkor, ha a korábbi törvénytelenségeit egy újabbal tetézi, és visszaépítteti a kordont" - válaszolta Kövér László fideszes választmányi elnök arra a felvetésre, hogy szerinte mi lesz a következménye az akciónak. Arra a kérdésre, hogy miért pont most bontották le a kordonokat, Kövér László azt mondta, megunták, hogy ide-oda mutogatnak ebben az ügyben. "Miután már senkinek nem tetszett, se Szili Katalinnak, se Gyurcsány Ferencnek, úgy gondoltuk, hogy bár nem mi dolgunk, de elvégezzük a munkát, és nem számoljuk fel azt a munkabért, ami ezért járna."

A pénteken 10 órára meghirdetett frakcióülés résztvevőit nem értesítették előre, hogy mire készülnek. A politikusok egy névre szóló papírt kaptak, amikor a Kossuth szoborhoz vonult a frakció, ebben közölték, hogy a kordonok bontása lesz a feladat, és arról is tájékoztatták őket, hogy kinek a csoportjában kell majd "dolgozniuk". (mti, index)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS