2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Légi csapást mért Izrael a Gázai övezetre

2007. január 30. 11:58, utolsó frissítés: 11:58

Légi csapást mért az izraeli hadsereg keddre virradóra a Gázai övezetben egy fegyvercsempész-alagútra, néhány órával azután, hogy egy palesztin öngyilkos merénylő több embert megölt az izraeli Eilatban - közölték katonai forrásból.

Az izraeli légierő először támadta a Gázai övezetet a november 26-án életbe lépett tűzszünet óta. Az izraeli hadsereg szóvivője elmondta, hogy a légierő a Gázai övezet és Izrael közötti Karni átkelő közelében mért csapást az alagútra.

Személyi sérülésről nem érkezett jelentés. Nevük elhallgatását kérő izraeli biztonsági tisztségviselők mindazonáltal elmondták, hogy a légi csapást robbanások követték a térségben, ami arra utal, hogy az alagútban robbanóanyagot tároltak.

A novemberi tűzszüneti megállapodás értelmében a palesztinok beszüntetik az övezetből Izrael ellen indított rakétatámadásaikat, cserébe a zsidó állam hadserege is leállítja a Gázai övezet elleni hadműveleteit. Ehud Olmert izraeli kormányfő hétfőn azonban kíméletlen harcot ígért a terroristák és megbízóik ellen, miután egy palesztin öngyilkos merénylő három embert megölt Eilat vörös-tengeri üdülőhelyen. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS