2019. aug. 25. vasárnapLajos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szembenézés: Gyurcsány 30 oldalban önkritizál

2007. január 26. 19:28, utolsó frissítés: 2007. január 27. 11:18

Gyurcsány Ferenc az MSZP kongresszusa előtt készült, teljes terjedelmében pénteken nyilvánosságra került Szembenézés - 23 pontban hibákról, tanulságokról, tennivalókról című mintegy harminc oldalas írásával megfogalmazása szerint a kölcsönös megértés irányába szeretne lépést tenni.

>>Gyurcsány magyarázza a bizonyítványt [indexék elolvasták a cuccot]

A kormányfő a Népszabadság mellékleteként megjelent tanulmányáról azt nyilatkozta, kritikus és önkritikus elemzés, a közállapotokkal való szembesülés és szembenézés. Az írás a kormányfő véleménye szerint a jobboldallal történő együttműködés felé teszi meg az első lépést.

"Nem tudom, hány lépést kell még tennünk egymás felé, de két dolgot mindkét félnek egészen biztosan meg kell tennie, empátiát mutatni a riválissal szemben, és önkritikát gyakorolni saját magát illetően. Az ilyen lépések sorozatával lehet eljutni az ország érdekében való együttműködésig" - mondta Gyurcsány Ferenc.

Ahogy fogalmazott: az elmúlt években a jobb- és a baloldal politikai hatalmi küzdelme elvette az energiát a fontos dolgoktól, aminek eredményeként az emberek azt érzik, hogy az ő dolguk a legkevésbé fontos.

A pártok eltérően ítélik meg a miniszterelnök elemzését, amit a Fidesz mellébeszélésnek tart, a KDNP szerint pedig elmélyíti az ellentéteket. Gyurcsány Ferenc írásáról az MDF úgy vélekedik, hogy az a jövő helyett a múlttal foglalkozik. Az MSZP szerint az elemzés a reformok értelmét ismerteti, az SZDSZ elnöke pedig a politikai diskurzus más irányba történő terelése kísérletének tartja az írást. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS