2019. május 24. péntekEszter, Eliza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Robbantottak egy moszkvai egyetem kollégiumában. Diákcsíny?

2007. január 26. 14:04, utolsó frissítés: 14:04

Robbanás történt péntek hajnalban a moszkvai Lomonoszov egyetem központi épületének egyik kollégiumi szárnyában, személyi sérülés nem történt, mintegy 1200 embert kimenekítettek az épületből - közölték az orosz hatóságok.

Az előzetes vizsgálatok szerint a robbanószerkezetet, amelynek hatóereje fél kiló trotilnak felelt meg, az egyik lépcsőházban, a 15-16. szint között helyezték el. A detonáció következtében a 10. szinttől a 14-ig betörtek az ablakok, mintegy négy négyzetméternyi fal pedig leomlott.

A Veréb-hegyen lévő, Moszkva belvárosára tekintő, szocreál stílusú felhőkarcolóban az elmúlt három hónapban ez volt a harmadik robbantás. Tavaly november 25-én - a nyomozók mostani megállapítása szerint - hasonló robbanószerkezet lépett működésbe az épületben. Akkor egy személy könnyebben megsebesült. Később egy nagyobb pokolgépre is bukkantak. Idén januárban is volt egy robbanás az egyetem egy másik kollégiumában. A kollégiumban azóta már óránként járőröznek.

Az egyetemen egyébként csütörtökön Tatjána napját ünnepelték, amely nem hivatalos diáknapnak számít. A nyomozók ezért nem zárják ki, hogy diákcsíny, garázdaság állhat a történtek hátterében. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS