2019. november 18. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bagdadi kisállatpiacon robbant egy galambtojásos doboz: 13 halott

2007. január 26. 11:43, utolsó frissítés: 11:43

A pénteki munkaszüneti napon, Bagdad népszerű kisállatpiacán történt robbantásban legkevesebb 13-an meghaltak és 33-an megsebesültek – írja a BBC. Az utóbbi időben a civilek látogatta helyszínek kedvelt célpontjaivá váltak a merénylőknek; a piacokon, a városközpontban történt robbantásoknak rengeteg civil áldozata van. Csütörtökön egy központi üzletben robbant bomba, a hatóságok 40 halottról és 80 sebesültről számoltak be.

A bomba egy galambtojásokkal teli kartondobozban volt elrejtve, amelyet egy férfi tett le, azzal, hogy elmegy meginni egy italt. A kíváncsiak persze a doboz köré gyűltek, a doboz pedig felrobbant – jelentette az Associated Press. Az egyik szemtanú a BBC riporterének elmondta, mintegy 60 méterre volt a robbanás helyszínétől, ahol emberek és kisállatok – köztük nagyon drága díszállatok, kígyók, madarak – megégett holttestei hevertek.

Bagdadba egyébként már a napokban több ezer amerikai katona érkezett annak az operációnak a keretében, amelynek célja a merénylők elfogása, valamint a felekezetek közti erőszakos cselekmények megakadályozása. (bbc)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS