2019. aug. 25. vasárnapLajos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Amerikai "vízumbiznisz" Szlovákiában

2007. január 25. 16:14, utolsó frissítés: 16:14

Felmerül a gyanú, hogy az Egyesült Államok szlovákiai nagykövetségén megfelelő indoklás nélkül utasítanak el vízumkérelmeket - írta csütörtök a pozsonyi Új Szó.

A lap emlékeztet rá, hogy az USA egy-egy országgal szemben csak akkor törli el a vízumkényszert, ha az elutasított vízumkérelmek száma évente kevesebb három százaléknál, s hogy ez az arány ennél magasabb maradjon, a konzulátus a kérelmező elégtelen angol nyelvtudását kifogásolva mond nemet a beutazásra, márpedig a szabályok szerint a turistavízumnak ez nem feltétele. Mint írja, "az elmúlt hetekben több olyan olvasó fordult lapunkhoz, akiknek azért utasították vissza a kérvényét, mert nem tud angolul".

Egy nevét elhallgató kérelmező arról számol be, hogy formális nyelvi konzultáció után közölték vele: a hiányos angol nyelvtudása miatt nem kaphat vízumot. Később tudta meg, hogy a kérelmének elutasítását igazoló pecsét már a konzultáció előtt rajta volt a papírjain. Martin Musil, egy másik kérelmező azt állítja, hogy a kérelmeket mondvacsinált okokból utasítják el. A lap az USA szlovákiai nagykövetségét nem érte el. (mti, új szó)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS