2019. július 20. szombatIllés
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Molotov-koktélozás Athénban: miért volt tétlen a rendőrség?

2007. január 19. 18:49, utolsó frissítés: 18:49

Egy görög ügyész pénteken sürgős vizsgálatot indított azért, hogy kiderítsék: miért nem vett őrizetbe senkit a több száz rendőr az Athén központjában lezajlott, anarchista tüntetés során.

A szerdai zavargások azután törtek ki, hogy anarchisták gyújtogató kampányt indítottak a rendőrség, a kormány épületei, valamint bankok ellen az ország két legnagyobb városában, Athénban és Szalonikiben annak ellenére, hogy athéni amerikai nagykövetség elleni rakétatámadás után megerősítették a biztonsági intézkedéseket.

Az ügyészi kérdés most az: miért volt képtelen az erős rohamrendőri kontingens az őrizetbe vételre, amikor több száz csuklyás fiatal – akik két egyetemi központba vették be Magukat – benzinespalackokkal dobálták őket. Nyolc rendőr könnyebben megsebesült. Az ügyész egyúttal megpróbálja azonosítani a gyanúsított randalírozókat, akiket tv-felvételeken mutattak.

Péntek délelőtt mintegy 40 anarchista elfoglalta a szaloniki jogászszövetség székhelyét, hogy követeljék két őrizetben lévő társuk szabadon bocsátását. A két, jelenleg éhségsztrájkot folytató anarchistát tavaly májusban tartóztatták le Athénban az Európai Szociális Fórum idején – többek között gyilkossági kísérlettel vádolják őket. (mti/ap)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS