2020. július 7. keddApollónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rakétatámadás érte az athéni amerikai nagykövetséget

2007. január 12. 10:48, utolsó frissítés: 11:02

Támadás érte az athéni amerikai nagykövetséget - közölte pénteken reggel a helyi rendőrség. Egy athéni rádió szerint már megtalálták a terrorcselekményhez használt rakétavető csövet is.

A robbanást, amely a szemtanúk és a járókelők szerint a főbejárat közelében következett be, a hatóságok szerint rakéta okozta, amelyet az utcai műhelyből lőttek ki, és amely az épület harmadik emeletének egyik mosdójában robbant fel. Az Alfa görög magántelevízió beszámolója szerint a nagykövetség épületének homlokzatán jól látható egy körülbelül 10x30 centiméteres lyuk, amelyet feltehetően a rakéta becsapódása okozott. A görög Skay rádió úgy tudja, hogy megtalálták a rakétavető csövet is, és ennek alapján valószínűsíthető, hogy egy kis méretű harckocsi-elhárító rakétáról van szó.

Korábban a néhány éve felszámolt "November 17" nevű görög szélsőbaloldali terrorista szervezet használt rakétákat akcióihoz. A csoport utoljára 1996 februárjában intézett hasonló támadást az amerikai nagykövetség ellen.

Közben az amerikai külügyminisztérium szintén bejelentette a robbanás tényét, egyben közölte, hogy a nagykövetségen senki sem sérült meg, csupán kisebb anyagi károk keletkeztek, de a külképviselet a pénteki nap folyamán zárva marad. A nagykövetség szóvivője is megerősítette, hogy a támadásnak nincsenek sebesültjei.

Charles Ries, az Egyesült Államok athéni nagykövete az épület előtt újságíróknak nyilatkozva "nagyon komolynak" minősítette a támadást, amelynek ügyében vizsgálat indult. Egyúttal ígéretet tett a képviselet mielőbbi újra megnyitására. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS