2020. április 7. keddHerman
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elismerte a Bush-kormány, hogy a jegesmedvéket a klímaváltozás veszélyezteti

2006. december 29. 17:48, utolsó frissítés: 17:48

Az amerikai kormány javaslatot készített elő arra vonatkozóan, hogy a jegesmedvék mihamarabb kapják meg a "veszélyeztetett faj" minősítést - adta hírül a The Washington Post. Ez az első alkalom, hogy a Bush-kormány nyilvánosan elismerte, hogy egy faj várható kihalása mögött a klímaváltozás húzódik meg elsődleges okként.

Eddig a Bush-kormány következetesen tagadta, hogy a globális felmelegedés valós jelenség, és vitatható, sőt számos esetben cáfolható tudományos elméletnek minősítette az éghajlatváltozást.

Az amerikai belügyminisztérium illetékese elmondta, hogy nehéz volt meghozni a döntést, mert még mindig vannak egymásnak ellentmondó nézetek arról, hogy mi történhet a jegesmedvékkel a jövőben. Az átvizsgált adatokból azonban világosan kitűnt, hogy az antarktiszi jég, amely a jegesmedve és más fajok számára elengedhetetlen, folyamatosan zsugorodik.

Az amerikai környezetvédő szervezetek egyrészt örömmel fogadták a hírt, másrészt újra elmarasztalták a Bush-kormányt, hogy túl lassan reagált a jegesmedvék aggasztó helyzetére. (MTI/Reuters)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS