2020. február 27. csütörtökÁkos, Bátor
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Európa elöregedik – 50 év feletti munkavállalókra lesznek utalva a cégek

2006. november 24. 13:58, utolsó frissítés: 13:58

Az európai demográfiai fordulatot hamarosan megérzik a vállalatok is, amelyek egyre inkább rá lesznek utalva az idősebb, tapasztaltabb munkavállalókra.

A Neue Zürcher Zeitung című svájci napilap online változata idézte egy angliai vizsgálat eredményeit. Az Adecco Intézet azt kutatta, hogyan készüljenek föl a cégek arra a helyzetre, amikor 2050 körül az Unión belül a mostanihoz képest 60 százalékkal több 60 év feletti és 20 százalékkal kevesebb munkaképes korú ember él.

A tanulmány egyik legfontosabb következtetése az, hogy a vállalkozásokon belül egyelőre megoldatlan probléma a tudás és tapasztalat átadása a fiatalabb nemzedékek számára. Ehhez egyénivé kell tenni a továbbképzési programokat és az életpálya-tervezést, és normává válnia kell az élethosszig tartó tanulásnak.

A jobb tudásmenedzsmenthez tartoznak azok az adatbankok, amelyekben a cégek nyilvántartják munkatársaik speciális tudását és képességeit, mert sok vállalatnál egyáltalán nem világos, hogy az alkalmazottak nyugdíjba vonulásával milyen know-how megy veszendőbe. Az Adecco vizsgálata statisztikákra hivatkozva közölte, hogy az egyes személyekre vonatkozó intézkedésekkel egy vállalkozás termelékenysége, verseny- és innovációs képessége akár 20 százalékkal is növelhető.

Amennyiben egy vállalkozás demográfiailag fitt és ráveszi idősebb munkatársait arra, hogy tovább maradjanak munkában és továbbadják tudásukat is, akkor ebből a cég igen komoly profitot húzhat. Pozitív példaként említi a tanulmány a lipcsei BMW-műveket, ahol kifejezett 45 év feletti munkavállalókat állítanak munkába, vagy az egyik skót bankot, ahol 70 éves korig vesznek fel alkalmazottakat, hogy jobban meg tudják szólítani az idősebb ügyfeleket.

Ott van még a kérdés, hogy maguk a munkavállalók érdekeltek-e abban, hogy tovább dolgozzanak? A vizsgálatok kimutatták azt is, hogy az 50 év feletti alkalmazottak ma sokkal aktívabb életet élnek, mint a szüleik generációja, és le kell számolni azzal a mítosszal is, hogy az idősebbek képtelenek lennének tanulni, vagy éppen idegenkednének a technika újabb vívmányaitól. Egyszerűen megfelelő tanulási módszerekre és ösztönzésre van szükség, hogy tudásukat bővítsék - olvasható a svájci lap online változatában. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS