2019. március 20. szerdaKlaudia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gumibottal oszlatták fel a tüntetést a Kossuth téren Budapesten

2006. október 23. 11:40, utolsó frissítés: 15:07

A Parlament előti 56-os ünnepség helyszíne közelében, a zászlófelvonás ideje alatt gumibottal támadtak rendőrök demonstrálókra, köztük nőkre és idősekre - látta az MTI tudósítója. A rendőrök a demonstrálók mintegy ötven fős csoportját körbezárták a Széchenyi és a Nádor utca sarkánál. Az emberek azt skandálták: "ÁVH, ÁVH". Az MTI úgy tudja, hogy tíz embert elvittek a rendőrök. Az utcán vérző fejű embereket lehetett látni.

Korábban, hétfő hajnali háromkor a rendőrség megkezdte a tömegoszlatást a Kossuth téren. Médiajelentések szerint azonban a tüntetők a környező utcákba menekültek. Reggel 8 órakor még álltak a Kossuth téri tüntetők sátrai a Parlamentnél.

Több tüntető arról beszélt, hogy átverték őket. Mint mondták, megállapodásuk a rendőrséggel az volt, hogy sátranként egy ember a területen maradhat, a többieket pedig átvizsgálás után engedik vissza a sátrakhoz.

Közölték: felháborítónak tartják, hogy becsapták őket, és végül senki nem maradhatott a helyszínen. Elmondták, hogy sokuknak a sátrakban maradtak a személyes irataik, így nem tudják igazolni magukat.

A rendőrség szerint vascsöveket, szúró- és vágószerszámokat, kalapácsokat, vasgolyókat, zoknikba csomagolt faszenet találtak a demonstráció helyszínén – a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 szerint ezek csupán a túléléshez szükséges eszközök voltak, például kések, tűzifa. (index/mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS