2019. október 19. szombatNándor
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A megvert szlovákiai diáklány áll bíróság elé?

2006. október 19. 11:39, utolsó frissítés: 11:39

A szlovák legfőbb ügyész szerint elképzelhető, hogy a bűnüldöző szervek megtévesztésének vádjával bíróság elé állítják azt a szlovákiai magyar diáklányt, aki azt állítja, hogy két ismeretlen bőrfejű megverte őt, mert magyarul beszélt.

"Az ügy érdemi lezárásának több lehetséges módja van, ezek egyike, hogy bíróság elé állítják Malina Hedviget" – idézte a TASR szlovák hírügynökség Dobroslav Trnka legfőbb ügyészt.

Mint Trnka mondta, "egyelőre nincs végiggondolva, milyen lépések" következzenek a továbbiakban, de jövő hétig mindenképpen eldől, elmarasztalják-e a lányt, vagy sem.

A hatóságok megtévesztéséért, hamis tanúvallomásért egyébként bárki feljelentheti Malina Hedviget. Úgy tudni, egy ilyen feljelentés máris érkezett ellene.

Az egyetemista, akinek sérüléseit orvosi látleletek igazolják, augusztus 25-i megveretése után tett feljelentést ismeretlen tettesek ellen, de a szlovák rendőrség két hetes nyomozás után arra a megállapításra jutott, hogy az eset nem történt meg, a sértett csak kitalálta, hogy megverték.

Ezt követően ügyvédje a nyomozás során bekövetkezett mulasztásokat sérelmezve panaszt tett, a vizsgálat újraindítását és szakértők bevonását kérte, de szerdán a nyitrai járási ügyészség szóvivője bejelentette: az ügyészség azonosul a rendőrség megállapításaival, miszerint a lány csupán színlelte a megveretését.

Az ügy kezdetén a Magyar Koalíció Pártja (MKP) jogsegélyben részesítette Malina Hedviget, de ebből két nap múltán kivonult, s a párt elnöke, Bugár Béla arra hivatkozott, hogy a politikai síkra terelődött Malina-ügynek az MKP részvétele nem kedvezne. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS