2019. október 19. szombatNándor
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Búcsúzik Blair, de nem tudni mikor távozik

2006. szeptember 27. 11:43, utolsó frissítés: 11:43

Több mint egyórás, érzelmektől fűtött, kormányzása eredményeit összefoglaló beszédben köszönt el kedden pártjától Tony Blair brit miniszterelnök, aki azonban sem távozásának időpontját, sem utódjának kilétét nem fedte fel.

Blair az általa 1994 óta vezetett, 1997 óta hatalmon lévő Munkáspárt éves manchesteri kongresszusán szólalt fel, pártvezéri és miniszterelnöki minőségében utoljára. Nemrégiben közölte ugyanis: ez lesz az utolsó Labour-kongresszus, amelyen e két tisztség betöltőjeként részt vesz.

Tony Blairre, akinek egykor rekordokat döntögető népszerűségét az iraki háborúval kapcsolatos, illetve egyéb vonatkozású belpolitikai botrányok mára alaposan kikezdték, jó ideje jelentős nyomás nehezedik annak érdekében, hogy vázolja fel távozási menetrendjét, erre azonban a kormányfő keddi búcsúfelszólalásában sem volt hajlandó, még utalás formájában sem.

Ugyancsak nem nevezte meg hivatalosan utódjelöltjét, jóllehet a sajtó és a politikai közvélemény évek óta tényként kezeli, hogy Blairt igen befolyásos pénzügyminisztere, Gordon Brown követi a Downing Street-i kormányfői hivatalban. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS