2019. július 23. keddLenke
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gyorsított eljárás a pesti tiltakozókkal szemben

2006. szeptember 21. 11:41, utolsó frissítés: 11:41

Több, a hétfő este óta őrizetbe vett fiatal vár a gyorsított bírósági eljárás végeredményére a Pesti Központi Kerületi Bíróságon csütörtök reggel. Az előállítottakkal szemben garázdaság a gyanú. A bíróságon mintegy 30 érdeklődő is megjelent. A bíróság elé állított négy fiatal közül kettő 17, másik kettő 25 év körüli. Egyikük ügyvédje folyosói beszélgetésben elmondta, szabálysértési eljárásra számítanak.

A 17 év körüli fiatalok elmondták, a tüntetésről buszon tartottak hazafele, a buszon dohányoztak és amikor leszálltak, akkor fogták el őket a rendőrök kedd éjfél tájban a Keleti pályaudvar környékén.

Az egyik előállított a Budapesti Médiaintézet első éves hallgatója, akivel, és társaival szemben az a vád, hogy egy autóbuszon cigarettáztak, riadalmat, félelmet keltően viselkedtek az utasokkal szemben, trágár szavakat kiabáltak. A rendőrség szerint magatartásuk kirívóan közösségellenes volt. T. István annyit elismert, hogy fogyasztott alkoholt és dohányzott, de az ordibálást tagadta.

A másik fiatal 18 éves, most fog érettségizni. Elismerte: söröztek, és lehet, hogy "hangosabban beszélgettek", de nem verekedtek, nem rongáltak, nem voltak agresszívek - állította. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS