2020. április 6. hétfőVilmos, Bíborka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Zsidók tüntettek New Yorkban az iráni elnök ellen

2006. szeptember 21. 11:39, utolsó frissítés: 11:39

Több ezer amerikai zsidó tüntetett csütörtökre virradóra New Yorkban az ENSZ székháza előtt Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök jelenléte ellen.

Az iráni államfő több ízben "mítosznak" nevezte a második világháborús Holokausztot és Izraelnek "a térképről való letörlésére" szólított fel. "Az amerikaiak elutasítják Ahmadinezsádnak a világterrorizmusnak nyújtott támogatását, Izraelnek a térképről való letörlésére, Amerika és a Nyugat elpusztítására tett fenyegetéseit, a gyűlöletre való állandó uszításait, és ezt kellene tennie a nemzetek közösségének is" - jelentette ki Harold Tanner, az amerikai zsidó szervezetek vezetői konferenciájának elnöke.

A 130 amerikai zsidó szervezet által életre hívott tüntetés résztvevői egyúttal arról szólították fel az ENSZ-t, mint "humanitárius szervezetet", hogy tegyen meg mindent az "Izrael által nem provokált támadásokban" elfogott izraeli katonák szabadon bocsátásáért.

A megmozduláson felszólalt többek között Cipi Livni izraeli külügyminiszter, John Bolton amerikai ENSZ-nagykövet, valamint a Hezbollah által júliusban elrabolt egyik izraeli katona fivére. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS