2019. aug. 21. szerdaSámuel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elítélte bin Ladent az iráni exelnök a Harvard Egyetemen

2006. szeptember 11. 15:11, utolsó frissítés: 15:11

Elítélte Oszama bin Ladent Mohammed Hatami volt iráni elnök a Harvard Egyetemen (Cambridge, Massachusetts állam) mondott beszédében, és védelmére kelt a Hezbollahnak. Hatami vasárnapi beszédében dicsérte a demokrácia elméletét, de kijelentette, hogy az amerikai politikusokat a 2. világháború óta megrészegítette a világhatalom gondolata.

Az elnök 2001. szeptember 11-ére emlékezve felemlegette, hogy az elsők között ítélte el "a barbár merényleteket". Egy kérdésre válaszolva elmondta, két fő gondja van Oszama bin Ladennel. Az első az, hogy bűncselekményeket követ el. A második az, hogy mindezt az iszlám nevében teszi, egy olyan vallás nevében, amely békét és igazságot hirdet – mondta.

Hatami tagadta, hogy Irán segíti a Hezbollah-ot, de megvédte annak létjogát. A Hezbollah ma a libanoni ellenállás jelképe – mondta. A volt iráni elnököt a Civilizációk Szövetsége nevű szervezet hívta meg az Egyesült Államokba. A Harvardon tartott előadását komoly biztonsági intézkedések kísérték, rendőrségi becslések szerint mintegy kétszázan tüntettek ellene. (mti/ap)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS