2019. aug. 25. vasárnapLajos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ahmadinezsád: Bush „semmi”

2006. szeptember 06. 14:46, utolsó frissítés: 14:46

Mahmúd Ahmadinezsád iráni államfő szerdán George Bush amerikai elnök előző napi éles hangú beszédére reagálva leszögezte: Bush "semmi" Isten akaratához képest.

Bush kedden epés hangú beszédben támadta az iráni elnököt, azt hangoztatva, hogy "Amerika nem hajlik meg a zsarnokok előtt", és az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz hasonlotta az iráni rendszert.

Az iráni elnök válaszképp egy teheráni sajtóértekezleten kijelentette: "azt mondom neki (Bushnak): a világ Önt fenyegeti, mivel a világ Isten és az isteni természet imádásának útját választja. Az áradat előre halad, és Ön semmi Isten akaratához képest."

Franciaország szerdán óvott a nyugatiak és a muzulmánok közötti "civilizációs háború" felé való sodródástól, elhatárolódva Bush elnök előző napi szavaitól. "Nem a nyugatiak döntik el, mi a jó és mi a rossz egy országban vagy egy kontinensen"- jelentette ki Philippe Douste-Blazy francia külügyminiszter a Radio Monte Carlónak nyilatkozva.

A külügyminiszter nem említette konkrétan az amerikai elnököt, de közölte: nem szívesen látná, hogy "egyrészt az iráni elnök kifejti, hogy Izraelt el kell törölni, másrészt pedig mások - mondjuk, az Egyesült Államokban - az fejtegetik, hogy (Iránnal) meg kell verekedni".

A francia diplomácia vezetője megerősítette: nem kielégítő Teherán magatartása, amely a nemzetközi közösség kérése ellenére nem hajlandó felfüggeszteni az urándúsítást. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS