2019. aug. 21. szerdaSámuel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Eltörölné az autók regisztrációs díját az EU, mert torzítja a belső piacot

2006. szeptember 04. 11:33, utolsó frissítés: 11:33

Várhatóan támogatja az Európai Parlament (EP) Kovács László adóügyi uniós biztos, volt magyar külügyminiszter javaslatát, amelynek értelmében fokozatosan eltörölnék az autók regisztrációs adóját. Az unió inkább a környezetbarátabb autók vásárlását ösztönözné az adórendszerrel. Az Európai Parlament Strasbourgban szavaz Karin Riis-Jørgensen dán, liberális képviselő jelentéséről, amely a kocsik után fizetendő adók rendszerének átalakításáról szól.


Jelenleg teljesen eltérőek a regisztrációs adóra vonatkozó

tagállami szabályok. Van olyan ország, ahol ilyesmi nem is létezik, de olyan is, ahol az autó (adók nélküli) értékének 180 százalékát is elérheti. A regisztrációs adók rendszere – vélte az Európai Bizottság irányelvtervezetének 2005. nyári kibocsátásakor a javaslatot benyújtó Kovács – „az európai polgárokat sújtó kettős adóztatáshoz, és az európai autóipar megosztottságához vezet”. Az indokolás szerint emellett az uniós belső piacot is torzítja, túl sok adminisztrációval jár, és adóelkerülésre ösztönöz.

Az Európai Bizottság ezért azt javasolta, hogy tíz éven belül fokozatosan (hogy a meglévő kocsik ne értékelődjenek le hirtelen) töröljék el a regisztrációs adót. Ezzel párhuzamosan a tagállamok emelhetnék a többi gépkocsiforgalmi, illetve egyéb adókat, tehát átalakulna az autók után fizetendő adók rendszere, miközben az országok sem esnének el bevételeiktől.

Jelenleg ugyanazért az autóért több ország is kivethet regisztációs adót, ha az egyik tagállamban már bejegyzett kocsit átviszik egy másikba. A javaslat értelmében a jövőben ilyenkor az autót korábban bejegyző tagállamnak vissza kell majd térítenie a regisztráció címén beszedett adó egy részét. A javaslat további lényeges eleme, hogy a környezetvédelmi szempontok érvényre juttatása érdekében a károsanyag-kibocsátáshoz kötnék az éves gépkocsiforgalmi, illetve a regisztrációs adót.

Az Európai Bizottság javaslata még csak a széndioxid-kibocsátást vette volna figyelembe, a képviselők azonban más szennyezőanyagokat (nitrogén-dioxid és korom) is figyelnének, sőt terveik szerint az autó üzemanyag-fogyasztásától is függne a kocsi után fizetendő adó szintje. Nyilván: minél környezetbarátabb az autó, annál kevesebbet kell majd fizetni.

A széndioxid-, valamint szennyezőanyag-kibocsátástól és az üzemanyag-fogyasztástól függő adórésznek 2008 végéig a regisztrációs és az éves gépkocsiforgalmi adóból származó együttes bevételnek legalább 25, 2010 végéig legalább 50 százalékát kell majd kitennie – ha elfogadják a parlamenti szakbizottság javaslatát.

Az Európai Parlament ebben a kérdésben – mint az adózással kapcsolatos ügyek többségében – konzultatív szerepet játszik, a végleges döntést a tagállamoknak egyhangúlag kell elfogadniuk. (ep-sajtószolgálat)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS