2019. július 23. keddLenke
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kínos felvétel: dal egy iraki család lemészárlásáról

2006. június 14. 17:45, utolsó frissítés: 17:49

Egy iraki család meggyilkolásáról énekelt egy tengerészgyalogos, úgy tűnik, népes hallgatóság előtt. Minderről egy négyperces video-felvétel bukkant fel a YouTube weboldalon.

Miközben gitáron kíséri magát, a zöld trikóba és terepszín nadrágba öltözött előadó egy amerikai katona iraki szerelmi történetéről énekel. A történet röviden az, hogy amikor a lány családjának férfitagjai rálőnek, a katona a lány húgát használja élő pajzsként, majd megtölti géppisztolyát és öröklétre szenderíti a családot.

A „Hadji Girl” nevű videofelvétel azóta lekerült a YouTube-ról. Arab nyelven a hajji nevet olyan muzulmánkra használják, akik már elzarándokoltak Mekkába – a szót az amerikai katonák pejoratív értelemben használják az irakiakat megnevezendő.

Az amerikai tengerészgyalogság szóvivője szerint már nyomoznak az ügyben, de még nem indítottak hivatalos kivizsgálást. Egyelőre semmit nem tudni a felvételen szereplő énekes kilétéről, még azt sem, hogy katona-e vagy sem – állítja a szóvivő. (contracostatimes/bbc)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS