2019. június 18. keddArnold, Levente
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Több mint ezren haltak meg vonatszerencsétlenségben Észak-Koreában – hírzárlat van

2006. június 02. 12:27, utolsó frissítés: 12:27

Több mint ezer ember halt meg Észak-Koreában két vonat összeütközése miatt – jelentette be egy dél-koreai társadalmi szervezet. A Jó Barátok szöuli buddhista emberiességi és jogvédő szervezet, amely gyakran közöl információkat meg nem nevezett északi állampolgárokra hivatkozva az elszigetelődött Észak-Koreáról, ezúttal is névtelenül említett északiakra hivatkozott értesülése forrásaként.

Állítása szerint a szerencsétlenségben elhunyt emberek hozzátartozói az értesülés közvetlen forrásai.

A szöuli kormánynak nincs tudomása az állítólagos vasúti tragédiáról. A dél-koreai hírszerzés sem tud róla, de egy szóvivő közölte, utánanéz az állításnak. A Jó Barátok csoport szerint április 23-án történt az eset Észak-Korea keleti Kovon tartományában.

Mindkét szerelvény katonákat szállított, az egyik éppen leszerelőket, a másik újoncokat. Az szerencsétlenség oka fékhiba: az egyik jármű fékje elromlott egy lejtős pályaszakaszon. Az egyre gyorsuló, féktelen szerelvény belerohant az ugyanazon a vágányon közlekedő ellenvonatba. A dél-koreai szervezet tudomása szerint az északi hatóságok teljes hírzárlatot rendeltek az ügyben. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS