2019. július 23. keddLenke
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Közlekedési baleset Kabulban: a tömeg fellázadt

2006. május 29. 15:26, utolsó frissítés: 15:26

Legalább húsz halottja van a Kabulban kitört zavargásnak: az afgánok amiatt lázadtak fel, mert állítólag belelőtt az ellenük tüntető tömegbe néhány, közlekedési balesetet okozó amerikai katona.

A katonák okozta balesetben három afgán meghalt és több gépkocsi megrongálódott. A baleset helyszínén kisebb tömeg gyűlt össze, és kövekkel kezdte dobálni az amerikaiakat. Ők egyes források szerint tüzet nyitottak a tüntetőkre, más értesülések szerint a levegőbe lőttek, hogy szétoszlassák a tömeget.

Vazír Akbar Han negyedben, ahol számos nagykövetség található, Ak-47-es gépkarabélyból leadott lövések hallatszottak, az amerikai külképviselet felől mintegy húsz másodpercen át lehetett hallani automatafegyverek ropogását. Rendőri és katonai egységek lezárták a kerületet, ahol mintegy százan tiltakoztak a "halál Amerikára, halál Karzaira és a rendőrségre" jelszavakat kiabálva.

Az afgán főváros egyik legforgalmasabb negyedében, Sar-e-Nauban, tüntetők körülbelül ezer fős tömege felgyújtott egy rendőrőrsöt és elégetett egy Hamid Karzai elnököt ábrázoló plakátot.

Tudósítók arról számoltak be, hogy az összecsapásokban több tucat ember életét vesztette vagy megsebesült. A város fölött füstfelhő gomolyog, a tüntetők köveket dobálnak, fosztogatnak, az üzletek bezártak, a járókelők menekülnek az utcákról. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS