2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

40%-os munkanélküliség a palesztin területeken, a jövedelmek 30%-al csökkentek

2006. május 08. 15:31, utolsó frissítés: 15:31

A Palesztin Hatóságot a Hamász radikális mozgalom választási győzelme óta szorongató pénzügyi válság mélyebb, mint először gondolták, és kormányozhatatlanná válhat miatta Ciszjordánia és a Gázai övezet – figyelmeztetett a Világbank.

A főbb adományozókhoz eljuttatott emlékeztetőben a Világbank azt is közölte, hogy a jelenlegi segélyprogramot ki kellene terjeszteni a Hamász-vezetésű kormány alkalmazottainak a fizetésére is.

A Világbank márciusi számításai szerint 2006 végére a palesztin területeken a szegénységi ráta eléri a 67, a munkanélküliségi ráta pedig a 40%-ot. A személyi jövedelmek 30%-al csökkennek. "Mostani megítélésünk szerint ezek az adatok alulbecsültek" – közölte a bank.

Az Egyesült Államok és az Európai Unió az általa terrorszervezetnek minősített Hamász kormányának hivatalba lépése után befagyasztotta a Palesztin Hatóságnak nyújtott közvetlen támogatásokat. A helyi, regionális és nemzetközi bankok amerikai szankcióktól tartva nem kötnek üzleteket a Palesztin Hatósággal. Következésképpen a Hamász-vezetésű kormány március óta nem tudja a mintegy 165 ezer közalkalmazott bérét kifizetni. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS