2020. február 27. csütörtökÁkos, Bátor
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Fidesz: sem személyi kérdésekről, sem a kereszténydemokraták önállósodásáról nem volt szó

2006. április 27. 13:55, utolsó frissítés: 13:55

A Fidesz elnöksége azt javasolja, hogy május 20-ra hívják össze kongresszust. A szerda esti elnökségi ülésen ugyanakkor a frakcióvezető személyéről nem született döntés, ez a képviselőcsoport jövő heti alakuló ülésén várható.

Orbán Viktor elmondta: az elnökségi ülésen nem volt szó személyi kérdésekről, ő maga listavezetőként nem tett személyi előterjesztést frakcióvezetőre vonatkozóan. Mint mondta, 8-10 napnál hamarabb nem is vár személyi döntéseket, hiszen véleménye szerint az lenne helyes, ha a frakció addig semmilyen személyi és politikai-stratégiai döntést nem hozna, amíg az államfő nem találkozott a parlamenti pártok vezetőivel, és nem közölte szándékait.

Orbán Viktor kiemelte: csütörtökön a frakció munkaértekezletén megbeszélik a kampányt, mindenki elmondhatja a véleményét, és ő maga is értékeli a helyezet, s ha összegyűjtötte a javaslatokat, akkor abból "kovácsol" majd egy politikai stratégiát.

A Fidesz elnöke kérdésre válaszolva közölte: az elnökség ülésén és az azt megelőző szövetségi tanácsi ülésen sem volt szó a KDNP önálló frakcióalakítási terveiről.

Arra a felvetésre, hogy Mikola István visszaadná a mandátumát, Orbán Viktor visszakérdezett, hogy vajon mi oka volna erre? Hangsúlyozta: Mikola Istvánt a magyar választópolgárok kitüntették a bizalmukkal, hiszen ő vezette a Fejér megyei listát, amely sok támogatást kapott. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS