2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kilenc évet kapott az a török bevándorló, aki nyugati életvitele miatt gyilkolta meg nővérét

2006. április 14. 13:39, utolsó frissítés: 13:39

Kilenc évi és három hónapi börtönbüntetésre ítélt a berlini tartományi bíróság csütörtökön egy török fiatalembert, aki azért ölte meg nővérét, mert a lány a család számára elfogadhatatlan, nyugatias életmódot folytatott. A tett idején éppen csak 18 éves fiú társtettességgel megvádolt két bátyját bizonyíték hiányában felmentette a bíróság.

A gyilkosság tavaly nagy felzúdulást keltett a német közvéleményben, és éles vitát indított el a muzulmán bevándorlók integrációs problémáiról. Világossá vált, hogy a bevándorlók mintegy a német valósággal párhuzamos világában a lányok még nem választhatnak partnert, hanem kényszer hatására mennek férjhez, vagy egyenesen "becsületbeli gyilkosság" áldozatai lesznek.

A bírák megítélése szerint a tárgyalt ügy egészen különleges bűncselekmény. A fiatal nőnek azért kellett meghalnia, mert "úgy élt, ahogyan helyesnek látta" - mutatott rá Michael Degreif, a bíróság elnöke.

A lövést leadó fivérre a kiszabható maximumnál alig valamivel csekélyebb büntetést mért a bíróság. A bizonyíték hiányában felmentett két fivérre életfogytiglani börtönbüntetés kiszabását kérte a vádhatóság. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS