2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gavra Gábor: a FIDESZ tömegbázisa kicsit fásultabb, mint 4 évvel ezelőtt

2006. április 10. 00:09, utolsó frissítés: 01:59

Gavra Gábor, a Hírszerző.hu szakértője a következőképpen értékelte a mai végeredményt: meglepetés, hogy négypárti lesz a parlament, meglepett az is, hogy az MSZP megverte a FIDESZ-t, meglepően erős az SZDSZ is, és fontos: nagyon erős SZDSZ-es jelöltek vannak a 3-ik helyeken, 10 illetve 20% fölött.

Négy évvel ezelőtt a második fordulóban a FIDESZ hajszálhíján fordított, ehhez az kellett, hogy Orbán egy katarzist idézzen elő a bázis körében, illetve az is, hogy az akkori kormányváltók ne kampányoljanak a két forduló között. Most úgy látom, Orbán személyes varázsa gyengébb, mint annak idején, és, hogy az MSZP és az SZDSZ nem követ el olyan hibát, hogy ne kampányoljon ez után a forduló után. Persze lehet, hogy mindkettőben tévedek. Azt is megkockáztatom, hogy a FIDESZ tömegbázisa fásultabb, mint 4 évvel ezelőtt.

Kétséges továbbá, hogy a kispártok mennyire tartalékai a nagypártoknak. Azt gondolom, hogy egy erősebb SZDSZ-MSZP, és egy gyengébb MDF-FIDESZ átszavazás lehetséges – ez utóbbit a FIDESZ által tanúsított, az MDF megsemmisítésére irányuló politikájára alapozom – értékelte az eseményeket a Transindexnek Gavra. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS