2019. július 23. keddLenke
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem volt etnikai indíttatású a szabadkai késelés a rendőrkapitány szerint

2006. április 05. 12:20, utolsó frissítés: 12:20

Borivoj Mucalj szabadkai rendőrfőnök szerint nem volt etnikai vagy vallási indíttatása a múlt héten Szabadkán történt bűnesetnek, amikor ismeretlen tettesek egy magyar fiatalembernek összevagdosták az arcát és csuklóját, magyarságára vonatkozó gyűlölködő kijelentéseket téve.

"A bűnügyi rendőrség még mindig a tények megállapításán dolgozik. A feljelentésben szereplő megfogalmazások pontatlanok, a támadás indíttatása nem volt sem nemzeti, sem vallási vagy faji gyűlölet, a nyilvánosság a megfelelő időben kap róla tájékoztatást" - mondta Mucalj a Yu Eco szabadkai tévének kedden késő este adott interjújában.

Az incidens a múlt csütörtökön hajnalban történt. Az áldozat arról számolt be az MTI-nek, hogy az egyik támadó lefogta, a másik éles tárggyal összevagdosta az arcát és csuklóját. Harmadik társuk nézte az esetet. 8-10 sebet ejtettek az áldozaton és mellkason ütötték, de semmit sem vettek el tőle. Az áldozat támadók azt kiabálták: "Felvágjuk az ereidet és elvérzel, mint egy kutya, mert nem érdemelted meg, hogy Szerbiában élj". Azt is mondták, hogy "nincs mit keresnie Szerbiában, menjen vissza Magyarországra".

Borivoj Mucalj szerint Szabadkán a biztonsági helyzet kielégítő. A Vajdasági Magyar Szövetség vezetői szerint azonban az utóbbi hónapokban drámai mértékben romlott a közbiztonság, megszaporodtak a betörések és a lopások a városban, valamint a környékbeli településeken. Mucalj szerint Szabadkán az idei évben 104 bűnesettel kevesebbről szerzett tudomást a rendőrség, mint a tavalyi év első három hónapjában. Ehhez képest a VMSZ szabadkai irodájában közölték kedden a távirati irodával, hogy a párt felszólítására két hét leforgása alatt eddig 178 bejelentés érkezett lopásokról, betörésekről és utcai rablásokról. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS