2019. november 22. péntekCecília
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vízkorlátozás Angliában: tilos lesz locsolni a kertben

2006. március 13. 19:24, utolsó frissítés: 19:24

Súlyos vízkorlátozásokat kell bevezetni Angliában, mert a tél – és az egész tavalyi év – a legszárazabbak közé tartozott azóta, hogy a szigetországban időjárási statisztikát vezetnek.

Mint a Thames Water, a legnagyobb vízszolgáltató cég hétfőn közölte, a jövő hónaptól életbe lépő korlátozás értelmében Nagy-Londonban és néhány vele szomszédos körzetben tilos lesz a kerteket locsolni, mind csőből, mind öntöző-berendezésekből.

A korlátozás az említett térségben mintegy nyolcmillió embert érint. A tilalom megszegéséért 1500 eurónak (több mint 38 és fél millió forintnak) megfelelő bírságot kell majd fizetni.

A környezetgazdálkodási hatóság (EA) azt is lehetségesnek tartja, hogy ha tovább tart a szárazság, a következő hónapokban óránként szüneteltetik majd a vízellátást.

Az időjárási statisztikák szerint 1897 óta csak két, a 2005-ös esztendőnél aszályosabb év volt Angliában. Utoljára több mint negyedszázada, 1976-ban történt meg, hogy adagolni kellett a vizet: akkor utcai elosztóhelyeket hoztak létre, és onnan adtak a lakosságnak. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS