2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Iráni válasz: karikatúra-pályázatot hirdettek a Holokausztról

2006. február 07. 10:42, utolsó frissítés: 10:48

Válaszképp Mohamed próféta kifigurázására antiszemita karikatúrákat adott közre egy Belgiumban, illetve Hollandiában szélsőségesként ismert csoport. Az Arab Európai Liga indoklása: ha itt az ideje a tabudöntögetésnek, s minden határvonal átlépésének, úgy semmiképp sem akarnak lemaradni ebben – írja a Népszabadság.

Ugyanakkor hétfői számában a legjelentősebb iráni újság, a konzervatív Hamsahri Holokausztról szóló karikatúrapályázat indítását jelentette be. "Nemzetközi rajzverseny lesz ez a holokausztról" - mondta Farid Mortazavi, a teheráni városháza által kiadott napilap egyik vezetője. Véleménye szerint a kezdeményezés méltó válasz azoknak az európai lapoknak, amelyek azt hangoztatják, hogy a prófétát ábrázoló karikatúrákat a véleménynyilvánítás szabadsága nevében közölték.

Az Arab Európai Liga által közölt két rajz egyikén feltűnően nagyorrú zsidók fáradoznak azon, hogy csontvázak közt bogarászva valahogy összehozzák a holokausztáldozatok hatmilliós számát. A másikon Anna Frank Adolf Hitler szexpartnereként szerepel; a náci diktátor arra szólítja fel a hollandiai menekült német zsidó kislányt, hogy együttlétüket is örökítse meg naplójában. (mti/nol)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS