2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bejrút: felgyújtották a dán konzulátus épületét, a libanoni belügyér lemondott

2006. február 06. 10:39, utolsó frissítés: 10:39

Lemondott a libanoni belügyminiszter, miután a Mohamed-karikatúrák miatt tüntető, több ezres tömeg tegnap felgyújtotta a bejrúti dán konzulátus épületét. A hatóságok körülbelül 200 személyt tartóztattak le, köztük 70 szíriait, illetve palesztint. Szombaton Szíriában a tiltakozók felgyújtották a damaszkuszi dán, illetve a norvég követségeket.

Ugyancsak a hét végén mintegy két tucat palesztin fiatal a gázai német kulturális központban tört-zúzott, míg mások kövekkel dobálták az Európai Bizottság irodájának otthont adó épületet. Iraki felkelő csoportok az országban állomásozó dán katonák elleni támadásra szólított fel. A fegyveresek felhívása szerint mindenki célpont, akinek hazájában megjelentek a karikatúrák.

Tüntetést tartottak a brit muzulmán közösség tagjai is. A londoni dán nagykövetség előtt, több ezren gyűltek össze. Az erős rendőri felügyelet alatt tartott demonstráció részvevőinek transzparensein az állt: "A terror elleni háború az iszlám elleni háború", "Európa megfizetsz, eljön a te 9/11-ed!" felirat állt. (mti/nol/bbc)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS