2019. december 14. szombatSzilárda
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Montenegrói vonatbaleset: 41-en meghaltak, 184-en megsérültek

2006. január 24. 10:44, utolsó frissítés: 11:14

Negyvenegy halálos és 184 sérült áldozata van a Montenegróban történt vonatszerencsétlenségnek – közölte keddre virradóra a montenegrói főváros központi kórházának igazgatója, Milorad Djurovic podgoricai sajtóértekezletén.

A halottak között öt gyermek is van. A kórházba 184 sérültet szállítottak be a baleset után, közülük 14 személy állapota válságos. A Bijelo Polje és Bar között közlekedő személyvonat a Podgoricától 15 kilométerre északkeletre fekvő Bioce falunál siklott ki hétfő este, és négy, utasokkal teli kocsija a Morace folyó 30 méter mély kanyonjába zuhant.

A kórházigazgató szerint félő, hogy a veszteségmérleg tovább súlyosbodhat. Miroslav Ivanisevic montenegrói miniszterelnök-helyettes korábban 39 halottról és 135 sérültről számolt be, megjegyezve, hogy ez utóbbiak közül 75-en tizenhat éven aluliak.

Az első vizsgálatok arról tanúskodnak, hogy a fékrendszer meghibásodása okozhatta a balesetet, és nem a sínhálózat anyagfáradása – közölte Andrija Lompar közlekedési miniszter, hozzátéve: azonnal lemond. Visszavonhatatlan döntését azzal indokolta, hogy felelősséget érez a tragédiáért, mert az ő minisztersége idején történt.

A mentési munkálatok egész éjszaka folytatódnak, a mentőegységek jelenleg két halottat próbálnak kiszedni a vonat roncsaiból. A helyszíni mentésben 340 rendőr és a montenegrói mentőszolgálat teljes állománya részt vesz. A mentést súlyosan hátráltatja a nehéz, sziklás terep. (mti/tanjug)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS