2020. február 23. vasárnapAlfréd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az amerikaiak 50%-a támogatja a telefonbeszélgetések lehallgatását

2006. január 13. 12:43, utolsó frissítés: 12:43

Az amerikaiak 50%-a úgy tartja, hogy a Bush-kormányzat jól teszi, hogy bírósági felhatalmazás nélkül telefonbeszélgetéseket hallgat le, a terrorizmus elleni harc jegyében – 46% ellenzi ezt, derült ki egy Gallup-felmérésből.

Tíz amerikai polgár közül hatot, úgy tűnik, nem zavarja az emberi jogok jelenlegi korlátozása. A megkérdezettek csupán 13%-a tartja azt, hogy a Patriot Act minden rendelkezését érintetlenül kell hagyni, az amerikaiak nagy része szerint legfeljebb csak kis módosításokra szorulna a jogszabály. Kevesebb, mint 30% ejtene lényeges módosításokat, vagy vetné el teljesen a magán-telefonbeszélgetések lehallgatását is megengedő törvényt.

Az amerikaiak 19%-a szerint a kormányzat nem korlátozta eléggé a polgári szabadságjogokat a terrorizmus elleni harc érdekében. 40% szerint a szabadságjogok korlátozása épp elegendő – ugyanakkor növekvőben van azok száma, akik szerint a foganatosított intézkedések túlzók: jelenleg 38% tartja ezt (2002 júliusában az amerikaiak 11%-a volt ezen a véleményen). (gallup)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS