2020. június 3. szerdaKlotild
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Segíti a Világbank a török madárinfluenza elleni fellépést

2006. január 12. 11:23, utolsó frissítés: 12:18

Mintegy 30 millió dolláros világbanki segélyre számíthat Törökország a madárinfluenza elleni küzdelemben – közölte Washingtonban a bank kelet-európai és közép-ázsiai regionális igazgatója. A bank korábban összesen mintegy 500 millió dolláros segélyt javasolt a járvány által érintett államoknak.

Juan Lubroth, a ENSZ élelmezési és mezőgazdasági szervezete (FAO) egyik magas rangú állategészségügyi illetékese szerint a vírus a már meghozott óvintézkedések ellenére is tovább terjedhet állatokra, emberekre egyaránt, ha nem szigetelik el szigorúan mindazokat a már ismert és a még nem ismert településeket, ahol megjelent a fertőzés.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója ankarai sajtókonferenciáján kielégítőnek nevezte szerdán azokat a lépéseket, amelyet a török hatóságok tettek a fertőzés megfékezésére.

Marc Danzon szerint az a legfontosabb, hogy az ország lakossága, főleg a fertőzött területeken élők tökéletesen tudatában legyenek annak a veszélynek, amelyet a beteg vagy elhullott szárnyasok és az emberek - főleg a gyermekek - közti érintkezés rejt magában. Törökországban eddig három kamaszkorú gyermek halt meg és több mint egy tucatnyian betegedtek meg madárinfluenzában. (mti/reuters)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS