2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Új madárinfluenza-fertőzés Törökországban – Japánban 77-en betegek a gyengébb H5N2 miatt

2006. január 10. 11:23, utolsó frissítés: 11:23

Újabb madárinfluenzás fertőzést erősítettek meg a török egészségügyi hatóságok a Közép-Törökországban fekvő Sivas tartományban. Az újabb fertőzést a tartományban madárinfluenza gyanúja miatt megvizsgált nyolc személy egyikénél mutatták ki a laboratóriumi vizsgálatok. Törökország más részein több tucat embert vetettek alá ellenőrző vizsgálatoknak.

Recep Akdag egészségügyi miniszter hétfőn azt közölte, az újabb, kedden megerősített esettel együtt 16-ra emelkedett a bizonyítottan, illetve feltételezetten madárinfluenzával megfertőződött személyek száma az országban.

Úgy tűnik, hogy a madárinfluenza törökországi áldozatai mind közvetlenül szárnyasoktól kapták el a betegséget – közölte az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) a törökországi helyzetet vizsgáló szakértői bizottsága hétfőn Dogubayazitban, eloszlatva az attól való félelmet, hogy a betegség esetleg emberről emberre terjed. (mti/reuters)

Eközben Japánban 77-re tehető azok száma, akik megbetegedhettek a madárinfluenza egyik enyhébb formájában. A betegek két prefektúrából, Szaitamából és Ibarakiból származnak, Tokión kívülről. Az egészségügyi minisztérium illetékesei egyelőre elzárkóztak attól, hogy megerősítsék a hírt. A japán Kyodo hírügynökség szerint a 77 betegben kimutatták a H5N1-nél gyengébb H5N2 vírus antitestjeit. (mti/reuters/cnn türk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS