2019. június 18. keddArnold, Levente
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Afrikai bevándorlók rohamozták a spanyol települést

2005. október 05. 13:27, utolsó frissítés: 13:27

Szerdára virradóra újabb rohamot indítottak afrikai bevándorlók a Melilla marokkói spanyol enklávé ellen. A mintegy négyszáz bevándorló két csoportban próbált bejutni a spanyol területre olyan részen, ahol a kettős határvédő kerítést még nem magasították meg a korábbi három méterről hat méterre.

Végül körülbelül negyven személynek sikerült a behatolás és eljutottak a helyi rendőrkapitányságra is. A tumultusban egy spanyol csendőr megsebesült.
A csendőrök gumilövedékekkel próbálták szétoszlatni a tömeget. A fal közelében tűz ütött ki, de a helyszínre siető tűzoltók gyorsan elfojtották a lángokat.

Közben a marokkói hatóságok bejelentették, hogy 134 fekete-afrikai bevándorlót – köztük 2 nőt – vettek őrizetbe a Melillával határos Nador város külső kerületeiben. Hasonló hatósági intézkedés volt hétfőn az ugyancsak Melilla elleni rohamot követően, akkor 194 személyt vettek őrizetbe.

Az elmúlt hetekben egyre szaporodnak Melilla és a másik marokkói spanyol beszögelés, Ceuta elleni bevándorló-rohamok. Múlt héten mindkét enklávét célba vették az emigránsok és az összecsapásokban, illetve balesetekben öt afrikai életét vesztette. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS