2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mindenki túlélte a torontói repülőgép-balesetet – az Airbust valószínűleg villámcsapás érte

2005. augusztus 03. 11:25, utolsó frissítés: 11:25

Túlszaladt a kifutópályán és 200 méterrel távolabb kigyulladt egy vízmosásban kedden délután (romániai idő szerint 22 óra 3 perckor). Toronto Pearson nemzetközi repülőterén az Air France légitársaság Párizsból érkező gépe fedélzetén közel 300 utassal. A kanadai hatóságok közlése szerint a balesetnek nincs halálos áldozata. Az Air France Párizsban megerősítette, hogy a balesetben senki sem halt meg.

A légitársaság közleménye szerint 43, könnyebb sérüléseket szenvedett embert ápolnak torontói kórházakban. Az Airbus A340-300 modelljének ez volt az első komolyabb balesete a gép 1991 októberi piacra dobása óta.

Steve Shaw, a reptér egyik illetékese közölte, hogy a baleset ügyében vizsgálat indult, és nem volt hajlandó találgatásokba bocsátkozni az okokról. A gépen 297 utas és 12 főnyi legénység tartózkodott.

A baleset idején viharos volt az időjárás a térségben. A viharok miatt röviddel a baleset előtt felfüggesztették a gépek fel- és leszállását.

A kimenekített utasok szerint a gépet leszállás közben feltehetően villámcsapás érte, s ezután került a vízmosásba. A CNN által megkérdezett egyik szemtanú szerint a gép rendesen földet ért, majd a kifutópálya végén kettévált.

A Torontótól 17 kilométerre, Mississauga elővárosban található Lester B. Pearson Nemzetközi Repülőtér forgalma meghaladja az évi 28 millió utast, három terminálja van. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS