2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Pokolgép robbant a török Antalya üdülővárosban – hat sérült

2005. augusztus 02. 17:03, utolsó frissítés: 17:03

Hat ember megsérült, amikor két pokolgép robbant fel a törökországi Antalya üdülővárosban, a Földközi-tenger partján.

A rendőrség közlése szerint a sérültek között van egy turista is. A szerkezetek néhány perces különbséggel léptek működésbe a város központjában lévő szemétkosarakban. Egyelőre nem tudni, kik lehettek a pokolgépek elhelyezői.
Az egyik robbanótöltetet a város egyik központi terén álló emlékmű előtt rejtették el szemétkosárban. A szemetesek éppen a kosarat ürítették, amikor a szerkezet működésbe lépett. A robbanásban három munkás sérült meg. A második detonáció egy fűszerbazár közelében történt, itt három járókelő sebesült meg, közöttük van az említett turista.

A mostani robbantássorozatot is beleszámítva néhány hónap leforgása alatt már a negyedik terrorista merényletet követték el Törökország turisták által látogatott vidékein. A legsúlyosabb támadást július közepén hajtották végre a délnyugat-törökországi Kusadasi üdülőhelyen egy kisbusz ellen; itt öt ember életét vesztette, közöttük nyaraló nők Írországból és Nagy-Britanniából. A török hatóságok a kusadasi merénylet mögött kurd terroristák kezét sejtik. (mti/hirado.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS