2020. május 27. szerdaHella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mélyponton George Bush népszerűsége: az amerikaiak többsége borúlátó tevékenységével kapcsolatban

2005. augusztus 01. 10:35, utolsó frissítés: 10:35

George Bush népszerűsége a legmélyebb ponton van azóta, hogy öt éve elfoglalta az amerikai elnöki posztot - közölte a Gallup legfrissebb felmérésének eredményét a USA Today című napilap. Az amerikaiaknak csak 44 százaléka helyesli azt, ahogyan Bush az ügyeket kezeli, és most első ízben már a megkérdezettek több mint felének, 51 százaléknak van kedvezőtlen véleménye. Az elnök népszerűségi mutatója ezzel már fél éve nem lépte át az 50 százalékot. Csaknem négy éve, 2001 novemberében, mintegy két hónappal a szeptember 11-i terrortámadások után Bush támogatottsági rátája még 87 százalékos volt.

Ugyancsak most először fordult elő, hogy Bush egész eddig elnöki ténykedését a megkérdezettek nagyobb hányada, a fele negatívan szemléli (48 százalék véleménye pozitív).
Az ezer felnőtt körében végzett telefonos közvélemény-kutatás eredményei arról tanúskodnak, hogy az amerikai nép többsége borúlátó azzal kapcsolatban, merre tart az Egyesült Államok. E tekintetben a válaszadók 58 százalék fejezte ki elégedetlenségét. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS