2020. február 27. csütörtökÁkos, Bátor
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hazaérkezett Brazíliába a tévedésből lelőtt villanyszerelő holtteste

2005. július 29. 13:57, utolsó frissítés: 13:57

A hatezer fős brazíliai Gonzaga település csaknem összes lakója lerótta kegyeletét pénteken honfitársa, Jean Charles Menezes emlékének, akit a londoni rendőrség tévedésből terroristának nézett és agyonlőtt.

Gyászunkban egész Brazília osztozik - mondta Menezes keresztapja, Luciano Batel, aki gyermekeivel a száz kilométerre fekvő Gobernador Valadres repülőtérről kísérte a vörös virágokkal borított koporsót Gonzaga településre.

Ezrek özönlöttek a kisváros utcáira, sokan fekete gyászkarszalagot viseltek és transzparenseket emeltek a magasba, amelyeken olyan feliratok álltak, mint "London: ne terrorral harcolj a terrorizmus ellen". A 27 éves fiatalembert pénteken helyezik végső nyugalomra szülővárosában.

A villanyszerelő Menezes erőszakos halála dühöt és felháborodást váltott ki Brazíliában. Civil ruhás brit nyomozók múlt pénteken egy londoni metróállomáson nyolc - más források szerint hét - fejlövéssel végeztek a férfival, miután hosszabb ideig üldözték, mert merénylőnek vélték. A fiatalember barátai és munkatársai ugyanakkor azt állítják, hogy a munkahelyére tartó Menezes egyszerűen azért rohant, mert késésben volt. A brit belügyminisztérium csütörtökön közölte: a brazil fiatalember diákvízuma lejárt, ezért elképzelhető, hogy emiatt menekült a rendőrök elől. (hirado.hu/mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS