2019. november 13. szerdaSzilvia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Robbanássorozat Egyiptomban

2005. július 23. 10:26, utolsó frissítés: 2005. július 25. 11:13

Szinte egy időben robbant több bomba is Sarm el-Sejkben, a népszerű vörös-tengeri üdülőhelyen szombatra virradó éjjel egy óra magasságában. A detonációknak legalább 65 halálos áldozata, és több mint 130 sebesültje van.

Korábban Mohammed Avad Tag ed-Din egyiptomi egészségügyi miniszter 62 halottról, valamint 110 sebesültről számolt be, akiket a sarm-es-sejki kórházba szállítottak, de hozzátette, hogy e számok még növekedhetnek. Az áldozatok között több külföldi is van, jelentések szerint legalább egy izraeli egy orosz és egy ukrán állampolgár megsérült.

Az első pokolgép a bazárban lépett működésbe, ezt legalább két robbanás követte a zsúfolt Naama öböl térségében, ahol többek között autóba rejtett pokolgép rombolta le a négycsillagos Ghazala Gardens Hotel homlokzatát. A rendőrség szerint három, más beszámolók szerint négy gépkocsiba rejtett pokolgép robbant, korábbi jelentések hét detonációról szóltak.

A robbantások nyári üdülési szezon csúcspontján történtek a Sínai-félszigeten található városban. Különösen izraeli, jordániai, európai és egyiptomi turisták körében népszerű a térség.

Jelenleg sem romániai sem magyarországi áldozatokról nem tudni.(origo.hu, Realitatea TV)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS