2019. aug. 25. vasárnapLajos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lelőtt egy gyanúsítottat a londoni rendőrség

2005. július 22. 15:24, utolsó frissítés: 19:27

A londoni rendőrség a Stockwell metróállomáson tüzet nyitott egy feltételezett merénylőre; a hírek szerint a gyanúsított életét vesztette - jelentette a Sky tv rendőrségi forrásokra hivatkozva.

A férfi a feltevések szerint öngyilkos merényletre készült a Stockwell metróállomáson. A hatóságok a Northern és a Victoria metróvonalon felfüggesztették a forgalmat. A Sky szerint a férfi éppen be akart szállni a metróba, amikor a rendőrök rálőttek. Egy szemtanú beszámolója szerint a helyszínen valaki azt kiabálta, hogy "Kifelé, kifelé!", azután lövéseket lehetett hallani.

A BBC rendőrségi forrásokból származó értesülései szerint a civil ruhás rendőrök egy ázsiai származású férfit terítettek le öt lövéssel. A BBC értesülései szerint a rendőrök nem találomra vettek üldözőbe egy gyanúsnak tűnő férfit, hanem egy megfigyelés alatt álló embert lőttek le. Egyes jelentések szerint egy füstölgő csomagot is találtak a stockwelli állomáson, így elképzelhető, hogy a férfi merényletre készült.

A rendőrség egy időre lezárta egy kelet-londoni mecset környékét is - számoltak be szemtanúk. Egy helyi muszlim vezető szerint a hatóságok pokolgépes fenyegetésről szereztek tudomást, ezért kiürítették a mecsetet. A helyszínen fegyveres rendőrök jelentek meg és körbezárták az épületet, de a kutatás során nem találtak semmi gyanúsat, így lefújták a riadót. (mti/index)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS