2020. július 4. szombatUlrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem halasztják a Gázai kivonulást

2005. július 21. 13:21, utolsó frissítés: 13:21

Az izraeli parlament leszavazott három olyan határozati javaslatot, amely elhalasztotta volna a jövő hónap elején esedékes izraeli kivonulást Gázából. A szavazást viharos jelenetek kísérték a Knesszetben: az izraeli védelmi miniszter beszédét a kivonulást ellenzők többször is félbeszakították.

Némiképp nyugodtabb a helyezet Dél-Izraelben, ahol a gázai kivonulást ellenzők menete harmadik napja táboroz a szabad ég alatt. A tiltakozás első két napján elszórt összetűzések voltak a felvonulók és a rendőrség között, most azonban a rendőrség lazított a kordonon és sokan elindultak hazafelé. Nem kevesen voltak, akik elismerték vereségüket, hozzátéve: megtettek minden tőlük telhetőt.

A tiltakozók a Gázai övezetig akartak vonulni, hogy erősítést vigyenek az ott élő nyolcezer zsidó telepesnek. Azt remélték, hogy ezzel sikerül késleltetni vagy épp meg is akadályozni az izraeli kivonulást, de ebben a szándékukban a rendőrség megakadályozta őket.

Több ezren azonban még mindig a helyszínen maradtak és arra akarják rávenni a rendőröket valamint a biztonsági embereket, hogy ne engedelmeskedjenek a parancsnak és engedjék őket továbbvonulni. (bbc)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS